دانشمندان سلول‌های پوست انسان را ۳۰ سال جوان‌تر کردند

دانشمندان مؤسسه بابراهام (Babraham) بریتانیا از طریق آزمایش یک روش بسیار امیدوارکننده ضد پیری، موفق به ارائه راهی جدید برای معکوس کردن ساعت زیستی سلول‌های پوست انسان شدند. سلول‌های تغییریافته عملکردی مشابه سلول‌های ۳۰ سال جوان‌تر داشتند، در حالی که همچنان قادر به انجام عملکردهای تخصصی بودند که در طول زمان توانایی انجام آن‌ها را […]

سرانجام به ژنوم انسانی کامل دست پیدا کردیم

پژوهشگران کتاب کامل دستورالعمل‌های ژنتیکی انسانی را رمزگشایی کردند. حدود ۸ درصد از ژنوم در نسخه‌های قبلی وجود نداشت. تکمیل ژنوم انسان چندین‌بار در گذشته اعلام شده بود؛ اما آن‌ها درواقع پیش‌نویس‌های ناقصی از آن بودند. ایوان آیشلر، متخصص ژنتیک انسانی و پژوهشگر مؤسسه‌ی پزشکی هاورد هیوز در دانشگاه واشینگتن در سیاتل می‌گوید: «این بار واقعا […]

احتمال تشکیل لخته ‘تا شش ماه بعد از ابتلا’ به کرونا بیشتر است

طبق تحقیقی که در سوئد انجام شده، تا شش ماه بعد از ابتلا به کرونا، خطر تشکیل لخته خون بیشتر می‌شود و این خطر در بیماری شدید یا در کسانی که در موج اول مبتلا شدند بیشتر از دیگران است. به گفته دانشمندان، این مطالعه بار دیگر اهمیت واکسیناسیون را نشان داده است. یک بررسی گسترده در […]

برای حفظ سلامت خود هنگام خواب تمام چراغ‌ها را خاموش کنید

حتی قرار گرفتن درمعرض نور متوسط در هنگام خواب شبانه می‌تواند سلامتی قلب را به خطر انداخته و مقاومت به انسولین را افزایش دهد. قبل از رفتن به تخت‌خواب پرده‌های کرکره‌ای را ببندید، پرده‌ها را بکشید و تمام چراغ‌ها را خاموش کنید. مطالعه‌ی جدیدی که توسط دانشکده‌ی پزشکی دانشگاه نورث‌وسترن انجام گرفته نشان می‌دهد قرارگیری […]

نوشیدن آب کافی، ریسک نارسایی قلبی را کاهش می‌دهد

براساس پژوهشی که روی بیش از ۱۱ هزار فرد بزرگسال بین ۴۵ تا ۶۶ سال در طول ۲۵ سال انجام شده، نوشیدن آب به اندازه‌ی کافی ریسک نارسایی قلبی را کاهش می‌دهد. براساس پژوهشی جدید، نوشیدن آب در میانسالی ریسک ابتلا به نارسایی قلبی را کاهش می‌دهد. پژوهشگرها به تحلیل اطلاعات بیش از ۱۱ هزار […]

آیا جایگزینی گوشت با سایر مواد مغذی و لذید ممکن است؟

آیا جایگزین ساختن گوشت با سایر مواد مغذی و لذیذ در یک رژیم غذایی سالم در عمل ممکن است؟ به‌نظر می‌رسد این کار شدنی بوده و اساساً برای سلامت انسان هم مفید است. آیا شما هم به فکر کاهش مصرف گوشت افتاده‌اید؛ اما نمی‌دانید آیا این کار از لحاظ تغذیه‌ای درست است یا نه؟ آیا […]

غذایی که می‌خورید، می‌تواند ژن‌های شما را از نو برنامه‌ریزی کند.

متخصصان علم نوظهور ژنتیک تغذیه‌ای می‌گویند غذایی که می‌خوریم، بر ژنوم ما اثر دارد و به‌نحوی فرایندهای زیستی را هدایت می‌کند. مردم معمولاً درمورد غذا به‌عنوان کالری، انرژی و چیزی که موجب زنده نگه‌داشتن آن‌ها می‌شود، فکر می‌کنند. اگرچه، آخرین شواهد علمی نشان می‌دهد که غذاها با ژنوم ما نیز «صحبت می‌کنند». ژنوم برنامه‌ی ژنتیکی‌ای […]

مردی که اولین پیوند قلب خوک را دریافت کرده بود، درگذشت.

به‌گزارش بیمارستان مریلند، مردی که پیوند قلب را از خوک اصلاح‌شده‌ی ژنتیکی دریافت کرده بود، دو ماه پس از این آزمایش پیش‌گامانه از دنیا رفت. براساس گزارش‌های خبری، مردی که با استفاده از قلب خوک اصلاح‌شده‌ی ژنتیکی پیوند عضو پیش‌گامانه‌ای را دریافت کرده بود، از دنیا رفت. به‌گزارش نیویورک‌تایمز، این مرد ۵۷ ساله که دیوید […]

برای اولین بار یک فرد قطع نخاع شده توانست راه برود.

مردی که به دلیل قطع نخاع قادر به حرکت نبود به لطف نصب دستگاهی توسط محققان در سوئیس موفق شده است دوباره راه برود. گفته می شود این اولین بار در جهان است که کسی که دچار قطع نخاع کامل شده دوباره امکان حرکت یافته است. نتایج این مطالعه در نشریه “نیچر مدیسین” چاپ شده […]

یک تحقیق نشان می‌دهد که سبزیجات به تنهایی برای کاهش خطر قلبی کافی نیستند.

یک تحقیق بزرگ در بریتانیا نشان می‌دهد که سبزیجات ممکن است برای ما مفید باشند، اما خوردن مقدار زیادی از آنها بعید است خطر حمله قلبی یا سکته مغزی را کاهش دهد. به گفته محققان، اینکه چه چیز دیگری می‌خوریم، چقدر ورزش می‌کنیم و کجا و چگونه زندگی می‌کنیم ممکن است تأثیر بیشتری داشته باشد. […]